3 dimenziós fóliák

Feszített 3D fóliák

Alapértelmezésben a fólia feszítését a fal vagy mennyezettel egy síkban, azzal párhuzamosan végezzük. Ebben az esetben a fóliás rendszer az épület része, azzal egybeolvad, inkább csak felületében mutat eltérést.
Egy másik irányvonal, amikor a fólia síkja eltér a falak síkjától. Ilyenkor önálló életre kel, külön elemmé válik. Belsőépítészeti design szempontból ez az igazi kitörési pont. Szinte bármit megtehetünk, olyan hatásokat érhetünk el, amivel szinte átfestjük épületeinket.

Bátorság, kretivitás és tudás jellemzi ezt a vonalat. Az alapok maradnak, ugyanúgy a külső keretre feszítjük fel a fóliát, de ez a keret nem sík, hanem térben mozog. Ezt a fólia is igyekszik felvenni, ám mivel nem csak két keret között feszül az anyag, hanem a fólia is fóliát húz, érdekesen alakulnak a felületek.

Érdekes 3 dimenziós megoldás egy hálószobában. Nem csak az ágy ívelt, hanem a 3D hátfal is követi ezt az irányt.
Fényes feszített fóliás álmennyezet és hátfal 3 dimenzióban.

Design varázslat

Kezdhetünk egy egyszerű kockával, ahol a sík fóliánkat felhúzzuk az oldalakra is. Vagy hullámformával, ahol a két oldalhullám nincs teljesen szinkronban. Formálhatunk hengert két karika közé. Persze ez sem henger lesz, hanem egy középen meghúzott alakzat.

Készítettünk már hatalmas tölcsért, íves válaszfalat, stb. Tulajdonképpen a 3D-vel teljesen kinyílnak a lehetőségeink. Hatalmas egyedi design lámpák jelennek meg a plázákban, vagy óriási fura formák hatalmas csarnokokban, repülőtereken.

Igazi játék és élvezet. Két dolog kell csak hozzá: kreatív tervezés és az anyag ismerete.

Hasonlóan izgalmas területek az akusztikai fóliák is.