Színes falak, színes álmennyezet

Kombinált tér elemek, színes falak, mozgalmas álmennyezet.

Fényes és átvilágítós feszített fólia, barrisol álmennyezetek, színes falak.

Hasonló anyagok, felületek. Váltakozó színes falak recepción.

Feszített fényes fóliák

A Barrisol fólia egy belsőépítészeti gyöngyszem. Látványos megjelenés! Egyszerre extrém és visszafogott.
Hallottunk már olyan találmányról, melyről azt gondoltuk szép, szép, jó az ötlet, csodás a megvalósítás, de mi szükség van erre? Sok olyan eszköz lát napvilágot, melynek funkciója megkérdőjelezhető, mintha a lényeg csupán az újdonság varázsában rejlene.
Éppen ezért akkora kincs minden olyan forradalmi innováció, mely nem csupán esztétikus, hanem használati értékkel is bír.   Színes falakat emelni, vagy éppen csak egy foltot helyezni a térbe egy dinamikus megoldás. Ugyanígy az álmennyezeten használva lehet kihívó, vagy a környezetébe simuló izgalmas momentum.
Elegáns felület a lift ajtó felett.

Barrisol

A feszített fólia egy egyedülálló álmennyezet képző rendszer, melyet Fernand Scherrer, a Barrisol- tulajdonosa álmodott meg körülbelül 40 évvel ezelőtt. Eredetileg romos felületek egyszerű takarására találták ki, de idővel modern design elemmé nőtte ki magát az ötlet. Színes falak, hullámzó felületek, gyönyörű álmennyezetek készíthetők ebből az anyagból.
Gipszkartonhoz csatlakoztatott íves felületű, barrisol álmennyezet fényes fóliából.
A képen a barrisol oktatóbázisán gyakorlás közben látható a kolléga.
A rendszer mosolyogtatóan egyszerű, mindössze azon alapszik, hogy egy tartószerkezetre fóliát feszítünk ki. Megvalósításában persze már számtalan finom részletről lehet beszélni, melyhez rengeteg további pozitív tulajdonság társul. Aki azt hinné, hogy csak monumentális enteriőrbe, hatalmas épületekbe, színházakba vagy óriási csarnokokba való, az bizony téved. Beltéren és kültéren, kereskedelmi, közösségi és magán célra egyaránt tökéletesen alkalmazható innovációról van szó!
Ezt bizonyítja, hogy szinte bármilyen belmagassághoz, valamint régi és új típusú épületstruktúrákhoz egyaránt alkalmazható. Az ultramodern kivitelezéstől a hétköznapi megjelenésig minden formában találkozhatunk vele.
Színes barrisol feszített álmennyezet nappali mennyezetén gipszkartonhoz csatlakoztatva.

Színes falak

Manapság a színes fal vagy álmennyezeti felületeket egyszerűen glettelik és festik. Nagy felületeket lehet így olcsón létrehozni. Ez azonban gyakran kissé unalmassá teszi a környezetünket. Szeretjük? Inkább csak megszoktuk, mert megfizethető. Színes falak vagy mennyezet esetén nem csak maga a szín lényeges elem, hanem a felület minősége, megjelenése is. Felületi minőségében, az általa sugárzott hangulatában mindenképpen.
Színes TV fal nappaliban.
Feszített fóliás színes falak
tökéletesen sík felülete elegáns, különleges lakkozott, fényes felülete enyhén tükröződik
Fényes feszített fólia nappali álmennyezetén Barrisol használatával.
Gipszkartonba süllyesztett feszített fólia álmennyezet nappaliban.
Álmennyezet
tágítja a teret, emeli a belmagasságot színeiben teljesen homogén megjelenés
Az általánosan alkalmazott gipszkarton fedéssel szemben a feszített álmennyezet…
  • nem reped,
  • portaszító,
  • mosható, soha sem kell újra festeni.
  • pormentesen kivitelezhető,
  • a kivitelezési idő töredéke a kartonhoz képest,
  • légmentes zárást biztosít,
  • perforált változatai hangelnyelő tulajdonságokkal bírnak,
  • rugalmas, így strapabíróbb.
Ezek a színes falak szép és egyedi környezetet varázsolnak otthonodba, irodádba. Illeszkednek a modern design elvárásaihoz.
Egyszerre elegáns és magabiztos megjelenés.
A fényes feszített álmennyezet egyszerre emeli a belmagasságot és teszi különlegessé a teret. Ez a legtöbbet használt anyag, de megjelenésben léteznek más felületi is.

Dekor fóliák

Itt minden a design-ról szól. Előszeretettel használják a belsőépítészek a feszített dekor fóliákat, mivel egyedi felületet és mintázatot valósíthatnak meg segítségükkel. Igazán kifinomult, látványos, légies és dinamikus hatást keltenek. A dekor fóliák a technika és esztétika rendkívüli összhangját alkotják meg.
Meglehetősen széles skála elérhető ezekből a típusokból. Ami közös bennük, az az alap matt vagy selyemfényű fólia, melyet különböző módszerekkel tesznek színessé, egyedivé. Csak színben 100 feletti a variációk száma, ehhez tehetjük hozzá a felületi variánsokat. Felületük, mintázatuk teljesen elüt a normál festett felületektől. Színes falak, panelek készítésére kiválóan alkalmasak.

Matt fóliák

Itt szűkebb a színválaszték, mivel általában nagyobb felületen alkalmazva mutat jól, ott pedig az erős szín zavaró. Nagy felületen használt erőteljes színek könnyen és öncélúan uralhatják a teret.

Szatén fóliák

Megjelenésükben hasonlítanak a matt fóliákhoz, ám általában megbolondítják őket valamilyen felülettel. A visszafogottság jellemzi, színben inkább paszteles.
Metál fóliák
Hasonlítanak az autók metál fényezéséhez, ám finomabb a felület. Vagány megjelenést kölcsönöznek. Egyedi elemek, színes falak vagy darabok készíthetők belőlük.
Effekt fóliák
Jellemzően átlátszók, felületük nyomott mintás, mely egyedi megjelenést biztosít.
Effekt anyagmintás fóliák
Mind felületükben, mind színekben nyomott mintás anyagok, szövet vagy más jellegű hatást kölcsönöznek a felületeknek.
Kreatív design
Alap fóliákra flokkolásos technikával felvitt szövetszerű anyag. Ez a kombináció mintás, színes és átvilágítással valami teljesen új világot nyit meg előttünk.
Nyomtatott fóliák
Bármilyen jó minőségű fotóval hatalmas poszterré válik. Az abszolút egyedi megoldás. Bámulatos hatást kelt például egy világító nyomtatott fóliával ellátott mennyezet.
Perforált fóliák
Bármelyik fóliát perforálhatjuk, így maga az anyag lesz a minta. A lyukak lehetnek mm-es vagy cm-es méretűek. Vagy éppen változók is, ez csak merészség kérdése.
Átvilágítós
Opálos átvilágítható anyag. Felülete homogénen világít. LED világításra és nyomtatott felületként is kiválóan használható.

Mit tudnak ezek a színes falak, burkolatok?

Funkció

Takarja a mögöttes felületeket. A perforált fólia hangelnyelő tulajdonságokkal bír. Mosható, portaszító. Tűzoltóság által nagy forgalmú helyiségekben is engedélyezett. CE és Bs1-d0 vagy Bs2-d0 minősítéssel rendelkezik.
Mögöttes felület takarása, esztétikus megjelenés és akusztikai csillapítás. Több funkció egy anyagban.
Tartósság tekintetében is megbízható anyag a feszített fólia.

Tartósság

Az elmúlt 15 évben sehol sem kellett cseréljük a feszített fóliát minőségi kifogás miatt. A fényes feszített fóliára 10 év garanciát adunk. Nyilvános terekben is alkalmaztuk sérülés nélkül, így például kaszinókban, hotelek előterében.

Különleges

Egyedi, teljesen sík felület. Sima, fényes és elegáns. Tágítja a teret. Színes változatai homogén felületként jelennek meg.
Különleges és elegáns színes falak és álmennyezetek.
Feszített fóliás színes falak és álmennyezetek hosszú távon térülnek meg.

Megtérülés

A hagyományos felületekhez képest nincs többlet költség. Hosszú távon kedvezőbb. Nem kell sem festeni, sem javítani. A feszített fólia rugalmas és strapabíró. Sokkal rövidebb telepítési idő.
Elégedettség
Eddigi ügyfeleink nagyon megszerették, azóta sem cserélték le. A feszített fólia kivitelezésére teljes körű garanciát adunk. Tulajdonságai szavatolják, hogy Te is szeretni fogod.
Feszített fóliás álmennyezet
Mire érdemes használni?
Színes falak tervezése. Ingyenes tanácsadás, komplett kivitelezés.

Használhatod színes falak létrehozásához, vagy éppen térelválasztó elemként is. Álmennyezetként a teljes felületen vagy gipszkartonnal variálva. Ahogy jól esik. A felület nagysága, színe és felületi minősége mindig az adott környezettől függ. Mi biztosítjuk ezek széles skáláját és a komplett kivitelezést. A-tól Z-ig. Vagyis az ingyenes tanácsadástól és tervezéstől a teljes megvalósításig a partnereid leszünk. Kérdésed van? Sok választ találsz a blog cikkek között. Például a költséghatékony feszített fóliáról és lakberendezési kérdésekről is.