A titok a részletekben rejlik. Válaszd mindenből a legjobbat és tedd hozzá az álmaid! Így készül a tökéletes LED világítás.

Ebben a bárban a belsőépítész kihasználta a világításban rejlő lehetőségeket. Nagy felületen valósult meg a tökéletes LED világítás.

Miért világítunk?

A fény láthatatlanul átölel minket és nap mint nap befolyásolja hangulatunkat. Gyakran tudomást sem veszünk róla, természetes számunkra.

A természetes fény – csak úgy, mint a jó LED világítás – emeli kedélyállapotunkat.

A fény életünk része, segít tájékozódni és információkat gyűjteni környezetünkről. Jelenléte megszokott, csak a hiányát vesszük észre.

Ezért világítunk, mikor nem találjuk elegendőnek.
Felkapcsoljuk a lámpát és már kész is. Probléma letudva.

De tényleg csak ennyi? Azt kapod amire vágytál? Ugyanaz a hangulatod mesterséges világításnál?

Indulj ki magadból!

Lépj egyet hátra és gondold át a következőket:

 • Hol érzed magad a legjobban?
 • Hol nem érzed jól magad?
 • Mikor van hiányérzeted?
 • Csak a fény mennyiségével van problémád?

Amikor a tökéletes fény körülvesz, szabadnak érzed magad. Érzékeled a környezet minden rezdülését, azzal egy hullámhosszra kerülsz.

Megérintenek az élmények, látod a színek ezerarcú kavalkádját. Kellemes és nyugodt hangulatban vagy. Igen, pont ilyen érzés kint lenni a szabadban, a tiszta égbolt alatt.

Ez a közérzet azonban törékeny. Olvasol, de vakít a könyv fehér lapja a tűző napon, behúzodsz egy fa alá az árnyékba. Szemedbe tűz a nap, vagy éppen lemegy. Aztán beborul az ég, csökken a fény mennyisége és menekülni szeretnél.  Megannyi változás, ami befolyásolja hangulatod.

Leírható, paraméterezhető az igényünk?

Az emberi szem a szabad éghez igazodott. A nap fénye az a közeg, ahol a legjobban látsz, a legtöbb információt kapsz arról a világról, mely körülvesz téged. Itt érzed magad a legjobban.

A természetes fény fizikai paraméterekkel leírható, amit érdemes figyelembe venni.

 • Fényerő.
 • Színhőmérséklet.
 • Színvisszaadás.
 • Árnyék mennyisége és kontraszt.
 • Kápráztatás.
 • Tökéletes LED világítás esetén még egy lényeges paraméter adódik, a design kérdése. Vagyis hogyan illesszük be a környezetbe a lámpatestet.
Egy elképzelt tökéletes LED világítás fürdőszoba falán. Igen, ez lenne az igazi, mintha besütne a nap. A feszített fólia LED világítás tud ilyent, sőt nyomtatva még a kinti elképzelt világot is oda varázsolhatjuk magunk mellé.

Hol tartunk jelenleg?

Fényerővel egészen jól állunk. A LED fényforrások egyre több fényt képesek kibocsájtani egyre kevesebb energiafelhasználás mellett. Régebben, ha izzót választottunk, azt néztük meg először, hogy hány Wattos.

Ez volt a varázsszám. Mostanában kezdjük használni a Lumen-t, ami a kibocsájtott fény mennyiségét adja meg. Az igazi világítás tervezés azonban Lux-ban számol, ami a tér adott pontjainak megvilágítottságát írja le.

Színhőmérséklet.

A meleg fehér, hideg fehér fogalma leegyszerűsítve. A nap fénye alapvetően kevert fény, délben erősen hideg fehér, ami 6500 Kelvin-t jelent. Késő délután ez az érték 4000 K körüli, majd estére naplementekor egészen 2500 K-ig csökken.

Általában a meleg fehér a számunkra legkellemesebb a maga 3000 K értékével, de dolgozni 4000 K értéknél a legjobb. Az igényesebb lámpa gyártók már feltűntetik a színhőmérséklet értékét is a lámpatesteken.

Ha nincs Kelvinben megadva, az EU szabvány 830, 840 számsorában az utolsó két jegy utal rá.

Miben lépjünk előbbre?

Színvisszaadás.

Ezen a ponton átlépünk a mennyiségi paraméterekről a minőségire. A gyártók többsége ezt nem adja meg és az eladónak, akiknek ezért – tisztelet a kivételnek – halvány fogalmuk sincs róla.

Ugye a nap fénye kevert fény. A LED fényforrások pedig valamilyen hullámhosszban világítanak. A színek adott hullámhosszhoz tartoznak. Vagyis, ha a fény nem tartalmazza az adott hullámhosszt, akkor az a szín számunkra láthatatlan.

Látásunk nagyon fontos eleme a színek gazdagsága, részletessége. Egy tökéletes LED világítás ezt alapból kell tudja!

Árnyék és kontraszt. Szemünk ugyan szépen igazodik a fényerő változáshoz, de ezt a környezeti átlagfényerőhöz képest teszi. Ha valami árnyékban van, akkor az sötét marad. Ha sötét, nem látjuk jól.

Minél erősebb a kontraszt környezetünkben, annál több részlet tűnik el számunkra.

Kicsit menjünk vissza ahhoz a részhez, ahol hangulatként átéltük a szabadság érzését és a nyugalmat. Hol voltunk ekkor? Kint a természetben úgy, hogy nem vakított közben a nap?

Ezt hívjuk szakmai nyelven homogén és árnyékmentes fénynek.

Kápráztatás.

Ha erősen süt a nap és kénytelenek vagyunk vele szemben haladni, akkor az bizony erősen vakít. Ugyanezt érezzük az egyszerűbb lámpatesteknél, ahol csak az olcsóság és a csillogó design számít.

A problémát az okozza, hogy az ilyen fényforrás pontszerű. Általában takarással orvosolják, vagy hosszabb fényforrással, például fénycsővel vagy LED-szalaggal. Az igazi megoldás azonban nem ez.

Megvan még az előző pillanat? Szabadság és a természetes kék ég? Nem egy pontból jön a fény, hanem több irányból szórtan. Egy fényforrás pontszerűn világít, nekünk pedig a 360 fokos bevilágítás a legkellemesebb.

Vagyis minél nagyobb a világítási felületünk, annál kevésbé kápráztat.

Ezek mind szükségesek a tökéletes LED világításhoz.

Bocsásd meg nekem, ha kissé hosszúra nyúlt ez a szakmai bemutató. Fontosnak tartom megmutatni azt, hogy mitől igazán jó egy világítás, azaz miből lesz tökéletes LED világítás Neked.

Te mit szeretnél?

Nyugalmat, otthonosan érezni magad. Látni, amit látni szeretnél, kellemes közérzetet.

Szabadságot és teret, ami körülölel, mintha a természetben lennél.

A világítás kövesse a hangulatod, igazodjon hozzád pillanatról pillanatra.

Nem szeretnéd szervízelni és villanykörtét sem szeretnél cserélni akár évtizedekig sem.

Észrevétlenül szolgáljon téged! Ezt szeretnéd!

Amit adhatok neked.

Évtizedek óta foglalkozom világítással. A szórakoztató iparban kezdtem, később színházaknál folytattam. Otthonokban, irodákban és szállodákban építettünk világítást.

Mindig az volt a kérdés, hogy a megszokott megoldásokon túl hogyan lehet még jobbat csinálni. Milyen finomságokon lehetne módosítani, hogy ne csak egyszerűen lámpát adjunk, hanem valóban jól világítsuk be a teret, varázsoljuk valami mást, valami jobbat.

Nagyságrendileg 15 évvel ezelőtt találkoztam egy olyan módszerrel, megoldással, ami valóban más volt. Közben persze a technológia is fejlődött, így szinte tökéletessé lehetett fejleszteni.

A feszített lia LED világítás ma már az egyik legjobb módszer. Én legalábbis annak tekintem, nem csak egy egyszerű lámpának, amit felakasztok valahova.

A feszített fólia a tökéletesség élményét nyújtja. Nem zavar, csendben szolgál téged. Védi a családod szemét és örömteli hangulatba hoz.

A Barrisol fóliás világítása abszolút homogén fényt ad, nem csillog, nem kápráztat, csak lágyan körülölel.

Belesimul a design-ba, azzal egységet képez, látvány és funkció tökéletes összhangját teremti meg.

Klinika mennyezetén található ez a nyomtatott feszített fólia LED világítás.

Miért feszített fóliás a tökéletes LED világítás?

 • Homogén felület, mely egybeolvad a térrel.
 • Homogén felület, mely egybeolvad a térrel.
 • Minőségi anyagokból felépített, hogy tényleg tökéletes legyen.
 • Árnyékmentes, nincsenek sötét foltok.
 • Hozzád igazodik, fényereje szabályozható.
 • Egyedit alkotunk, a Te elképzeléseidet támogatjuk.
 • Egyszeri beruházás, gondtalan életút.

Hogyan leszel Te a LED világítás középpontja?

Egy otthon vagy bármely más épület építése a tervezéssel kezdődik.

A lakberendező feldíszíti, a belsőépítész egyensúlyt teremt design és funkció között, az építész kitalálja az alapokat, a teret. Vagy fordítva?

Ugye Te sem hívnál lakberendezőt, hogy díszítsen fel egy barlangot?

Minden nálad kezdődik, tőled indul ki. Megszületik egy álom, amit egy építész kidolgoz. Tér és funkció rendben.

Következik a belsőépítész, aki felöltözteti. Egyensúlyba hozza a design-t és a funkciót külső szakemberekkel együtt dolgozva.

Itt következem én is. Megismerem az igényt funkcióra és a design-ra egyaránt, ami alapján koncepciót adok a megvalósításra.

Nem lámpát árulok, a Te álmaidhoz keresem meg a tökéletes LED világítás megoldást.

Ez egy közös munka! Tőled származnak az igények, ami alapján én javaslatot teszek. Optimalizálunk mindent, hogy a legjobbat kaphasd. Látványt és technológiát együtt.

Természetesen ebben a bekerülés optimalizációja is benne van. Naponta vesztek el ügyfeleket azért, mert lebeszélem őket a feszített fóliás világításról. Igen. Ha úgy érzem, hogy nincsenek meg a feltételek ahhoz, hogy a végén egy nagy WOW érzést kapjon, inkább ne csináljuk. Hihetetlen? Pedig igaz.

Egy kézben tartom a tervezést és a kivitelezést. Komplett szállítom számodra beépítve. Nincs vita a kivitelezők között, nincs másikra mutogatást. A garanciát is egyben kezelhetjük így.

Ha kérdésed vagy gondod van, csak egy telefon, a többi az én dolgom.

A kivitelező csapat is rád figyel. Rugalmasan igazodnak az építkezés üteméhez, figyelnek az egyedi igényekre. Minőségi anyagok, minőségi eszközök, minőségi világítás.

A kivitelezés nem egy újabb feladat, amit gyorsan le kell tudni. Alkotni szeretnek, már már mániákusan is néha. Le nem cserélnék azt az érzést, amit egy elégedett ügyféltől kaphatnak, amikor először felkúsznak a fények és elégedett mosolyt csalnak az arcodra!

Feszített fóliás LED világítás.

 • Tökéletes homogén fény. A fólia és a LED szalag egy egységet képeznek. Nagy felületen világít, felülete egyenletes fényt szór.
 • Fényereje lenyűgöző. A LED szalag mennyiséget a kellő homogenitáshoz méretezzük, ami általában magas megvilágítási szintet ad.
 • Szabályozható fényerő. Ez nálunk alap. Mert hozzád kell hogy igazodjon! A rendszer plusz hozadéka a fogyasztás átlagosan 20%-ra való csökkentése, az élettartam pedig 10 év felett várható.
 • Minőségi Osram LED szalagok. Nem kísérletezünk bizonytalan forrásokkal. A színvisszaadás 80% feletti érték, az élettartam pedig korrekten az EU szabványoknak megfelelő.
 • A feszített fólia alapanyaga Németországból származik a Renolit gyárából és 10 év garanciával rendelkezik anyagát tekintve. A Barrisol is ezt használja.
 • Mosható, vízálló, savval és lúggal szemben a szükséges mértékben ellenálló.
 • Bs1-d0 tűzvédelmi besorolással bír, hogy bárhol alkalmazható legyen.

Jól láttad. Ötöd annyi fogyasztás a beépítetthez képest és 10 év feletti élettartam, mivel a tökéletes LED világítás nem kell a maximumon égetni folyamatosan.

Beépítjük és csak élvezed, élvezed, ….

Tökéletes LED szalag világítás feszített fóliával.
Igazi varázslat!

Mert az álmodat valósítjuk meg.

Egyedi tervezés, egyedi kivitelezés. Minden hozzád igazítva.

Nincs szebb pillanat, mint amikor tágra nyílt szemekkel fedezed fel, amit neked készítettünk.

Kinyitja körülötted a teret, hogy szabadabbnak érezhesd magad.

Funkció és látvány teljes összhangja, mert mindkettő fontos a tökéletes világításhoz.

Mindig úgy ölel át a fény, ahogy éppen szeretnéd. Csendben szolgál téged.
Ilyen a tökéletes LED világítás.

Készen állsz?

Képzelj el egy olyan környezetet, ahol jól érzed magad. Gondolj bele, mi számodra az igazán fontos. Hogyan élsz, mi a család többi tagjának az igénye.

A mozdulataidhoz, a tevékenységekhez kösd hozzá az igényeket!

Formáld egy kicsit, majd írd le. Küldd el nekem, hogy én is formálhassam. Egy rajz, egy elképzelés jó alap lehet arra, hogy hozzátegyem azt, amit tudok a tökéletes LED világításról.

Számomra öröm, ha segíthetek álmaid megvalósításában, de tiéd az első lépés.

 

Ha az elvek tiszták, érdemes folytatnod az olvasást a költséghatékony feszített fólia világításról. Vagy egy érdekes külön világítási ágról, a múzeum világítást is megismerheted.