Akusztikai fóliák

Valamitől zúg a fejem…

Egy újabb terület ahol a feszített fólia segítségével növelhetjük  komfortérzetünket. Régebben az épületekben gyakori volt a nem sima  felület és több vászon szerű anyagot is használtunk, mint szőnyeg és függöny. Ezek összességében jó hangelnyelők voltak. A mai építészet  előszeretettel használja a sima glettelt falat, a kő vagy laminált  felületeket, az üveget, stb. Ezek mind jól verik vissza a hangot.

3D feszített akusztikai fólia a Barrisol oktatótermében.
Ez nem  mindig tűnik fel nekünk, csak olyan apróságok jelentenek gondot, mint  például, hogy otthon egy film nézése közben értsük a szereplők mondatait  is. Vagy biztosan tapasztalták már, hogy egy uszodában tízen vannak  csak a medencében, mégis iszonyatos hangzavart tudnak létrehozni egy  ilyen nagy térben is. Az épületek belső akusztikája manapság nem mindig a  legjobb irányba mutat.

Feszített akusztikai fólia

Ezen próbál javítani a fóliák akusztikai megoldása. Először magát a fóliát látták el kisebb lyukakkal, perforációkkal. Ezáltal a hang a fólia mögé tudott haladni, ahonnan kevésbé tért vissza. Ezt a hatást növelték a perforáció sűrítésével és a mögé helyezett közetgyapottal. A hatás maga nagyon hihető, viszont a gyapotréteg vastag és az ár is hozzáadódik a rendszer árához.

Néhány évvel ezelőtti fejlesztés az az akusztikai fólia, mely anyagában inkább egy markánsabb szövethez hasonlítható, persze vékony fólia bevonattal, így biztosítva a hosszú élettartamot és a tisztíthatóságot. Ez az anyag annyira masszívan hangelnyelő, hogy mögötte egy centit biztosítva vetekszik az előbbi húsz centis rendszerrel. Felületében kissé elszakadt az eddig megszokott feszített fóliák látványától, annál kellemesebb, természetesebb hatást keltve.

Míg az előbbi a hagyományos feszített fóliákkal egyező módon kerül felszerelésre, az utóbbi egy másik módszerrel, sokkal kevésbé feszes eljárással és hő bevitele nélkül.

Nappali LED világítás alu profilba helyezett LED szalaggal. A csatlakozó akusztikai felület egy síkban helyezkedik el a plexival.

A perforált akusztikai fólia ötvözhető az átvilágító fóliák-kal is. Sok jó példa van erre is, bár a hangcsillapítás ez esetben csökken.

Akusztikai fóliák. Egy újabb terület, ahol a feszített fólia segítségével növelhetjük komfortérzetünket.

Hívj most a +36 20 916 8449 vagy küldj E-mailt info@feszitett-folia.com.

Ahhoz hogy számodra a legjobbat kihozhassuk,beszélnünk kell róla. A kapcsolat oldalunkon minden elérhetőségünket megtalálod.

Akusztikai fóliával élhetőbbé tehető környezetünk, ne feledd!