Feszített fólia kivitelezése

Tervezés

A lényeges dolgok ezen a ponton dőlnek el. Szinte a legfontosabb lépés! Munkánk során sok kompromisszummal találkoztunk már, amik tervezéssel, előzetes egyeztetéssel elkerülhetőek lettek volna.

Keress minket, várjuk hívásod, tanácsadásunk ingyenes! A kalkuláljunk oldalon megtalálod azokat az információkat amit kérünk tőled és azt is amit kapni fogsz egy árajánlat kérés esetén. Ha megengeded számunkra, hogy a partnereid lehessünk, minden részlet információval támogatni fogunk, hogy valami igazán jót tervezhess.

Feszített fólia alapadatok felvétele

A kivitelező felveszi a kifeszítendő fólia méretét. Ellenőrzi a fólia mögötti területet, esetleg javítja azt. Csavarozással vagy más módszerrel felhelyezi a keret profiljait és megrendeli a fóliát egyedi méret szerint.

Fólia gyártása

A fólia gyártója egy néhány százalékkal csökkentett méretre vágja a fóliát, így fog az majd feszülni, szélére pedig egy un. harpoont “hegesztenek”.

Fólia feszítése

A helyszínen a 60-70 fokra melegített fóliát a kivitelező felfeszíti a keretre, melyhez általában gázos melegítőket alkalmaz. Ezek jellemzően 20-40 kW-osak, nyílt lánggal dolgoznak, tűzgyújtási engedély kiadása szükséges.

Gyártók

Magát a fólia alapanyagot, a harpoont és a profilokat a nagyipar állítja elő. Néhány speciális fóliától eltekintve, ezek között komoly különbség nincs, illetve több gyártó is ugyanazt az alapanyagot használja. A harpoon és a profil viszont általában saját fejlesztés. Igazi különbségek inkább a kivitelezők között van. Az AG Fénypont több gyártó termékeit forgalmazza, ám mindig szem előtt tartva küldetésünk és minőségi elvárásainkat.