Tervezéshez

Tervezéskor dől el minden

A megfelelő felület kiválasztásához tisztázzuk elvárásainkat a  különböző tulajdonságok alapján. Például a fényes felület tágítja a  teret, a matt felületek inkább belesimulnak környezetükbe. Az  átvilágítóst érdemes a világítással összhangba hozni, használni akarjuk e  hangelnyelésre, stb. Szívesen segítünk!

Átfutási idő

A helyszín felméréstől számítva optimálisan kb. egy hónap a minimális átfutási idő. Ezt ugyan megpróbálhatjuk gyorsítani, ám ez gyakran többletköltséggel jár és nem garantált a határidő így sem.

Megfelelő szaktudás

A felmérést bízzuk szakemberre. Nem csak két méretet vesznek fel és egyéb paramétereket is figyelembe vesznek.

Felületek

Mennyezeti feszített fólia esetén a vakolat és festés legyen stabil állapotú. Átvilágítós fólia esetén matt fehér felület ajánlott.

A falban

A profilokat rendszerint csavarozzák a felületre. Legyenek tisztázva a falban futó csövek és vezetékek elhelyezkedése, illetve jelezzük azt a kivitelező felé.

A fólia mögött

Átvilágítós fólia  esetén a fólia mögött minimum 20 cm ajánlott. Ez lehet ugyan kevesebb  is, ám általában többletköltséggel jár vagy kockáztatjuk a homogenitást.  Gépészet ez esetben nem haladhat a feszített fólia mögött, mivel árnyékot vet.

Mikor mit?

Profilozni festés előtt érdemes, fóliázni a pormentesítő takarítás után. Jól egyeztetett kivitelezésen, míg szárad a festés, a fóliázás is elkészül.