Szeretnék mutatni neked egy olyan megoldást, amit bátran tudok ajánlani. Nem csak a design-ba simul bele, hanem világítási szempontból is aranyérmes. A feszített fólia LED világítás, ahogyan kevesen mernek belevágni.

A projekt maga megvalósítás alatt van, így fotók helyett maradnak a látványtervek. Bár szerintem így is elég meggyőzők.

Maga a ház 2004-ben épült. Modern formák jellemzik, egyenesek és néha ferde vonalak, kerülve az íveket. Jellemzően nagyvonalú, 3 méter feletti belmagassággal, sok ablakkal felszerelve. Meleg otthonos hangulat, festett gerendákkal a mennyezeten szinte mindenhol. Lakói imádnak benne élni. Ilyen egy álom teljes megvalósulása.

De. A világ változik, benne a saját ízlésünkkel. Ők is változtak. Mindig jön valami újabb terítő, törölköző vagy kép a falon. Viszont az összkép valahogy egyre furcsább lett, mint amikor a különböző stílusok keverednek és a végeredmény egyre nagyobb káosz.

Gondolták, itt az ideje, hogy új formába öntsük a házat, ezért kerestek egy belső építészt és elkezdtek beszélgetni.

Szépen haladtak, de az eredmény valahogy mégis elmaradt. Az új elképzelések sehogyan sem fértek bele a régi atmoszférába. Kiderült ugyanis, hogy az eredeti meleg hangulat pont az ellenkezője a mostani elképzeléseknek. Így került sor a teljes belsőépítészet átalakítására. Már nem csak átöltöztetésről volt szó, hanem stílusváltásról, megcélozva egy minimalista stílust.

Ennek kapcsán lett újragondolva a világítás is.

Szükséges fényerő és homogén világítás. Nagyon kellemes élmény! Ezt tudja a feszített fólia LED világítás konyha álmennyezetébe építve.

Konyhai LED világítás.

Eredeti állapotában lámpatestek voltak az étkező asztal és a konyhapult felett is, melyek elég általános világítást is adtak. Minőségükkel ugyan nem volt gond, de az új látványba nem fértek bele.

Nem szerettek volna már semmilyen lámpatestet, csak a fény élvezetét.

A megoldás: feszített fólia LED világítás és LED szalag profil kombinációja.

Álmennyezeti LED világítás konyhában. Kombinálva a feszített fólia LED világítás és a LED szalag világitás konyha mennyezetébe építve.
  • Burkolást kap a mennyezet, melyben el tudjuk helyezni az új világítás elemei.
  • Burkolást kap a mennyezet, melyben el tudjuk helyezni az új világítás elemei.
  • Led világítás profil. Ugyan a beruházás összege valamivel magasabb lesz, de a mennyezeti szint nem kell sokkal lejjebb kerüljön és a szabályzás miatt szinte örök élettartam várható.
  • Hosszanti világító csíkot kap a pult. Ez kellő teljesítménnyel felruházva képes a megfelelő pultvilágításra, általános esetben viszont visszaszabályozva bőségesen elég normál világításként.
  • Téglalap alakú feszített fólia LED világítás az étkező asztal felett. Egyrészt formájában igazodik az asztalhoz, így egységes hangulatot áraszt. Másrészt itt nagyobb és egyenletesebb fényre van szükség, mivel időközben ez lett a családi élet központja.
  • A csíkvilágítást led szalaggal és LED profil beépítésével érdemes kivitelezni. A nagyobb felületet pedig feszített fólia LED világítás, mögötte lencsés led modulokkal.

Fürdőszobai világítás.

Ebben a helyiségben két lámpatest van a falon, ami nem ad kellően homogén megvilágítást.

A tükör feletti ugyan funkcióját alapjaiban ellátja, azonban használatakor már nem mindegy, hogy hova állnak, ezért használata kényelmetlen.

Kellemes világítási megoldás kád és zuhanyzó felett. A LED szalag világítás fürdőszoba álmennyezetébe építve kellemes fényt ad, miközben fényereje is szabályozható, hogy kövesse hangulatunkat.
  • Egy lámpacsíkot helyezünk el a kád felett, ami a zuhanyzóba is bevilágít valamelyest. Így kellő általános fényt kapunk és a látványhoz is illeszkedünk.
  • Egy lámpacsíkot helyezünk el a kád felett, ami a zuhanyzóba is bevilágít valamelyest. Így kellő általános fényt kapunk és a látványhoz is illeszkedünk.
  • A zuhanyzó kap egy saját világítást. Itt a feszített fólia a célszerű a magas páratartalom és a fröccsenő víz miatt. Ez a világítás azonban a fehéren kívül RGB színkeverésre is alkalmas lesz, így adva egy kis plusz hangulatot a fürdeni kívánó „kacsáknak”.
  • A másik oldalon található a mosdó, nagy tükörrel. Gondolom, nem kell hangsúlyoznom ennek fontosságát a hölgyek számára. (Bár a férfiak sem szeretnek sötétben borotválkozni.) Itt a teljes tükör és szekrény feletti részből egy nagy lámpát kreálunk. Itt feszített fólia LED világítás beépítésére kerül sor ismét. Mindent arra öszpontosítva, hogy a tükör előtt álló személy a lehető legjobban lásson. Kellő fényerő, árnyék- és káprázás-mentesség.
  • Minden szabályozható. Ennek csak egyik oka a takarékosság. Másik szempont, hogy hajnali álmos szemmel nem biztos, hogy a full fényt kívánjuk, amikor ide belépünk.• Minőségi anyagok. Ezek nélkül nehéz lenne. Nem csak a garanciális hibák okozhatnak gondot mindenkinek, hanem csak ezektől várható el a kellően minőségi végeredmény.

Egy érdekesség. A tükör feletti rész teljesítménye nem éri el a 100 W-ot, mégis megfelelő mennyiségű fényt fog prezentálni.

Nálad mekkora teljesítményű a tükör feletti lámpa?

Nagyszerű megoldás, ahogy egységet alkot a falazat, a gépészet, a bútorzat és a világítás. Feszített fólia led világítás fürdőszoba bútorba építve tökéletes homogén világítást ad a szépítkezéshez.

Feszített fólia LED világítás.

A beépített LED világításban az a közös, hogy:

  • hosszú vonalszerű vagy nagy felületről sugározza a fényt,
  • fényerő szabályzással rendelkezik,
  • fényáramban és színhőmérsékletben is korrekt teljesítmény,
  • illeszkedik a design-hoz.

Fenti paraméterek teljesítése gyakorlatilag csak LED szalag vagy feszített fólia LED világítás alkalmazásával lehetséges.

Ajánlom figyelmedbe a pinterest oldalunkat is, ahol számos jó ötletet találsz!

A tökéletes világításról szóló cikkemet olvastad már?